Reanimatie en AED-Bediener (BLS)

Voor iedereen die geen (langere) EHBO-opleiding wil volgen maar wel de techniek van het reanimeren wil beheersen, bieden wij de cursus reanimatie en AED-bediener. In een les van ca. 2 uur leert u de BLS (Basic Life Support) technieken.

Tijdens deze cursus wordt u tevens opgeleid tot AED-bediener. De Automatische Externe Defibrillator (AED) komt op steeds meer (openbare) plaatsen te hangen. Ook de vrijwilligers van de EHBO-vereniging Wildervank dragen bij elke EHBO-dienst een AED bij zich.

De kosten voor de cursus reanimatie en AED-bediener bedragen € 17,50 per persoon, inclusief lesmateriaal en certificaat.

Na het behalen van het certificaat dient u 1 keer per twee jaar een herhaling reanimatie/AED te volgen om uw certificaat geldig te houden. Om de kennis en vaardigheden op peil te houden adviseren wij u echter om jaarlijks een herhalingsles te volgen. Een herhalingsles duurt gelijk aan de opleiding-les circa 2 uur en kost ook € 17,50.