De EHBO-vereniging in Wildervank kondigt met trots een nieuwe EHBO-cursus aan die in augustus van start gaat. De exacte startdatum wordt nog bepaald.

De cursus bestaat uit 10 lessen, inclusief een proefexamen en wordt afgesloten met een erkend examen. De cursus gaat plaatsvinden in de avonduren van 19:30 tot 21:30 uur. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een officieel erkend Oranje Kruis-diploma.

De lessen worden gegeven op onze leslocatie 

Dorpshuis Bijleveld
Van Delftstraat 45
9648 CM Wildervank

 

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met de secretaris van de EHBO-vereniging Wildervank via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

De kosten voor deze cursus (inclusief examen) bedragen € 250,-

Deze kosten zijn vaak bij uw zorgverzekering te declareren.

Aanmelden voor de cursus kan via het aanvraagformulier.

Mis deze geweldige kans niet om uw EHBO-vaardigheden te verbeteren en een waardevolle bijdrage te leveren aan uw gemeenschap. We kijken ernaar uit om u in augustus te verwelkomen!

 

Op dinsdag 28 mei j.l hebben 11 vrijwilligers van de KNV EHBO Wildervank, als een van de eerste EHBO verenigingen in de provincie Groningen, uit handen van twee gediplomeerde instructeurs, het certificaat EHBDD ontvangen.

Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse zettingen binnen onze maatschappij. Het, overmatige, gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving .

De vrijwilligers van de EHBO vereniging Wildervank hebben cursus gehad in:

  • Kennis over middelen
  • Signaleren, reageren en het beoordelen van slachtoffers
  • Invloed sociale omgeving
  • Kennis over gebruikersmethoden
  • Preventie
  • Specifieke EHBO kennis (en praktijk)

In het kader van de nieuwe regels omtrent  "Veldnorm Evenementenzorg" is straks een EHBO vereniging, die ingezet wordt bij evenementen, en waarbij sprake kan zijn van alcohol en drugs, verplicht om EHBO'ers te leveren die in het bezit zijn van het EHBDD certificaat.

Wij als EHBO vereniging Wildervank vinden het dan ook belangrijk dat vrijwilligers die bij evenementen lopen weten wat zij moeten doen. Dat geldt niet alleen bij grootschalige muziekevenementen maar ook bij sportevenementen en wandelevenementen. 

Zo zijn de vrijwilligers van de EHBO vereniging Wildervank, die bij deze evenementen lopen, voorzien van diverse aantekeningen op hun diploma. Denk aan "wandelletsel", "Sportletsel", "kinder-EHBO", "BLS/AED" en nu dus ook de aantekening EHBDD. Wij zijn als vereniging weer helemaal bij de tijd.

 

woensdag 15 mei 2019, zijn wij verrast door de RABO bank stad en midden Groningen. Tijdens de gezellige avond in Groningen, voor de Rabobank clubkas Campagne, onder leiding van Erben Wennemars, kregen wij een cheque uitgereikt van maar liefst € 615,- . Wat een geweldig bedrag, en dit dankzij 93 mensen die op ons als vereniging gestemd hebben. 
Voor iedereen die op ons gestemd heeft, hartelijk dank voor jullie stem en steun.

Sponsoring door Nedmag en Zechstein

Afgelopen vrijdag 24 mei hebben wij, voorafgaande aan het Zechstein Volleybal-toernooi in het indoorcentrum in Veendam, uit handen van Nedmag, 10 nieuwe jassen,broeken en hesjes ontvangen en van Zechstein minerals, 10 nieuwe gevulde EHBO tassen ontvangen. Wij als vereniging zijn daar zeer content mee en willen de sponsors ook nog langs deze weg heel hartelijk bedanken voor hun sponsoring.

Cursus EHBDD

In het kader van de nieuwe veldnorm, evenementenhulpverlening, die op 1 maart 2019 van kracht is geworden, zijn wij op 21 mei j.l begonnen om onze eigen vrijwilligers op te leiden voor het omgaan bij slachtoffers bij het gebruik van Alcohol en Drugs. Wij zijn daarmee de eerste EHBO vereniging in Oost-Groningen die mensen opleid voor de cursus Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen. Op 28 mei zullen de certificaten worden uitgereikt.