Doelstelling ehbo Wildervank

De kennis en vaardigheid van EHBO op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden en hulp te verlenen op elk gevraagd en ongevraagd moment.

Hoe:
Door herhalingslessen te verzorgen, door het geven van nieuwe EHBO cursussen en door hulp te verlenen bij evenementen door deskundige, gediplomeerde en representatieve EHBO'ers.
Tevens door hulp te verlenen aan de medemens op elk moment, gevraagd en ongevraagd bij een ongeval als de eerste hulpverlener hiervan kennis neemt. Door het mede verzorgen van cursussen reanimatie en herhalingslessen reanimatie voor de niet-leden van de EHBO-vereniging

Doelgroepen:
Een ieder, die ouder is dan 16 jaar en een EHBO-diploma wenst te behalen. Alle leden van de EHBO-vereniging Wildervank, die een geldig diploma hebben en deze geldig willen houden. Een ieder die interesse heeft en ouder is dan 16 jaar en opgeleid wil worden voor reanimatie die geen lid zijn van de EHBO-vereniging. Vervolgens deze personen, die al in het bezit zijn van een reanimatie-certificaat en die dit ieder jaar komen verlengen

Activiteiten:
Als EHBO vereniging maken wij ons hard voor de eerste hulpverlening binnen onze maatschappij. Dit doen wij met name door het verzorgen van basiscursussen en herhalingslessen aan mensen die beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd in EHBO. Wij vinden het ook belangrijke om de jeugd te betrekken bij de EHBO, dit doen wij door op diverse basisscholen jeugd EHBO te geven. Ook kunt u onze vrijwilligers tegenkomen op diverse evenementen in en om de gemeente Veendam.